on618.pro-logo

In violet mood: Дизайн-проект дворівневих апартаментів

Квартира із загальною площею 156 м² розташована на останніх поверхах новобудови в сучасному районі Львова.

Фіолетова кухня

Завдання

Створити комфортний функціональний простір для сім’ї з чотирьох осіб: двох дорослих, дітей підлітків і собаки. Застосувати в інтер’єрі улюблених колір сім’ї – сміливий фіолетовий, та різноманітні його відтінки. Використати природні матеріали та фактури, зносостійкі та легкі в прибиранні. 

Рішення

Ми частково змінили планування, запропоноване забудовником. Для того, щоб додати затишку та врівноважити холодну фіолетово-сіру кольорову гаму, ми використали різноманітне локальне освітлення: настельні світильники, настінні бра, LED стрічки. За бажанням замовників в інтер’єрі відсутні розкладні меблі. Все готове до використання без зайвих зусиль.

Перепланування

Ми об’єднали зони кухні та вітальні. Змінили розташування сходів. За рахунок цього нам вдалось уникнути незручних коридорів на першому поверсі. А на другому поверсі – збільшити спальню батьків. Простір під сходами ми раціонально використали для розміщення ванної кімнати.

Вхідна зона

Ми розмістили геометричне дзеркальне панно в коридорі, що дозволило візуально збільшити простір вхідної зони. Поруч із дзеркалом ми вбудували майже непомітну нішу для ключів та інших дрібниць. Тепла підлога дозволить швидко висушити взуття після дощу, що особливо доречно у Львові 🙂

Вітальня 

Вітальня поділена на обідню зону та зону для відпочинку, де на зручному дивані можна переглядати улюблене кіно, або ж дивитись на полум’я вогню в каміні.

Кухня

Кухня відмежована від обідньої зони. Для оформлення стін ми обрали сіру керамічну плитку із фактурою натурального каміння. Монохромна холодна гама розбавлена великою кількістю штучного освітлення.

Дерев’яні полиці з тонованим матовим склом доповнюють сучасні закриті шафи. Техніка вбудована. А ще – ми передбачили бокси для сортування сміття.

Ванни-кімнати без ванни

І хоча площа квартири дозволяла розмістити хоча б одну ванну – замовники надали перевагу двом душам з місцем для сидіння на 1 та 2 поверхах.

Сім’я активно займається спортом і любить разом тренуватись в спортзалі. На їх прохання ми передбачили великі рушникосушки, щоб після тренувань точно всім вистачило місця для зручного сушіння рушників.

Кабінет

Побажання замовника – створити презентабельний фон для скайп-колів. А єдине можливе зручне місце для великого столу – біля вікна, навпроти вхідних дверей. Перед нами постала непросто задача, адже ми розуміли, що вхідні двері – не найкращий скайп-фон:) Наше рішення – заховати двері в об’ємному декоративному панно індивідуального виготовлення, що продовжує геометричну стилістику інтер’єру.

Місця для зберігання речей

В кожній спальні на 2 поверсі ми передбачили вбудовані шафи для зберігання речей, а на 1 поверсі – спільну гардеробну кімнату індивідуального виготовлення для зберігання сезонних речей, взуття, валіз.

Щоб додати кімнати легкості – ми розмістили на стелі матовий світильник, що імітує вікно, через яке потрапляє денне світло.

Кімнати для сну на відпочинку

Інтер’єр кімнат пов’язаний між собою єдиною кольоровою ниткою, і водночас викликає різні відчуття та емоції.

Спальна сина виконана в стилі мінімалізм. Стелаж індивідуального виготовлення відокремлює робочу зону від вхідної. Напис на стіні – авторства сина.

В кімнаті доньки переважають персикові кольори, глянцеві поверхні та дзеркала, що візуально збільшують кімнату. Підлога коркова – екологічна та легка в прибиранні.

Особливість інтер’єру спальні батьків – декоративне панно індивідуального виготовлення із мотивами гірських пейзажів.

Площа кімнати дозволила відокремити спальну зону подіумом та гармонійно вписати незвичне ліжко ергомоушн в інтер’єр.

Творчий керівник:

Олександр Гень

Архітектори:

Оля Сотрута, Марія Голубка

Дизайнер:

Марія Голубка

Візуалізатор:

Вадим Харчук

PM:

Анна Чередниченко, Ксенія Іщук

Текст:

Анна Чередниченко