on618.pro-logo

Дизайн проект квартири в дусі фен-шуй

кухня з залом дизайн

Завдання

Розробити дизайн-проект квартири площею 87м² для молодої сім’ї у ЖК Park Tower. Під час планування, ремонту та умеблювання врахувати основні принципи фен-шую.

Рішення

Ми зайшли в проект на етапі будівництва, і парі вдалось домовитись із забудовником звести стіни згідно з нашим плануванням. Завдяки цьому ми уникнули перепланування, а замовники зекономили близько $3000-$4000.

Щоби розібратись у темі фен-шую, ми залучили кількох спеціалістів і втілили основні принципи східного вчення у майбутній оселі.

Планування

З двокімнатної квартири нам вдалось зробили трикімнатну. Усе, що було від забудовника на папері, повністю змінилось. Врешті зона кухні-вітальні збільшилась, а з однієї кімнати ми отримали дві: дитячу та невеликий кабінет-спортзал. Додали також місце для зберігання речей — комору, щоби в основних кімнатах не накопичувався хлам. Тоді в приміщенні циркулює більше позитивної енергії.

Ще один цікавий факт про енергію:

За фен-шуєм, потрібно максимально заокруглювати всі кути стін і меблів, оскільки гострі ускладнюють енергетичний обмін житла і людини. Скруглення дозволяє енергії не руйнувати одна одну, а взаємопідсилюватись. Тому ми намагались усюди, де це було можливим, використати ці знання.

Коридор

Навпроти вхідних дверей ми розмістили шафу-загадку 🙂 Справа в тому, що насправді це — розсувні двері і через них можна потрапити у спальню. У проході цієї кімнати є пральна машинка, дошка для прасування та сушка для одягу. Таке раціональне використання простору рятує інші кімнати від захаращення речима.

Вітальня

На прикладі цієї зони чудово видно заокруглення кутів, про яке ми писали вище.

Кожна кімната обладнана системою вентиляції. Свіже повітря потрапляє у квартиру за допомогою рекуператора. Це ніби чудо-коробка, яка всмоктує усе погане повітря (CO2) і видає чисте (О2). У той час, коли звичайні кондиціонери просто охолоджують повітря, яке вже присутнє у кімнаті, централізована вентиляційна система з рекуператором економить енергію на опаленні завдяки нагріванню холодного зимового повітря через теплообмінник, а головне — забезпечує хороший мікроклімат 👍

Кухня

Для кухонної стінки ми обрали матове покриття через його практичність: легше приховати подряпини і відчистити плями, ніж на глянці.

У кінці частинка стіни — біле скло. Його поставили для того, щоб уникнути забруднень від кухні. Цю плиту легко чистити, по ній можна писати маркером і залишати записки іншим членам сім’ї.

Ці двері з вітальні виходять у кабінет-спортзал і дитячу. Квартира має елементи скандинавського стилю та відповідає концепції мінімалізму. Світлі дерев’яні деталі інтер’єру перегукуються між собою і створюють єдиний образ оселі.

Спальня

Спальня батьків — втілення ідеї функціональної простоти й естетики. Поділ стіни на сіру і білу візуально піднімає стелю і додає простору.

Біля вікна ми встановили нішу 2в1: це і робоча зона, і туалетний столик. Високу шафу вписали у дизайн так, що з першого разу її навіть важко помітити 🙂

Дизайн спальні

Немає такого сантиметру в квартирі, про який би не думав дизайнер чи архітектор. Підсвітки, поділ полиць, куди і як відчиняються двері… кожна деталь має значення.

Ми скрупульозно ставимось до розміщення всіх приладів і виводів: заздалегідь вирішуємо, де має вийти труба для каналізації, води, мийки чи умивальника, щоб пізніше це не переробляти.

Працюємо за такою схемою: спочатку обираємо умивальник, який буде стояти, а тоді робимо саме під нього вивід. Так само з електрикою: спершу вибираємо техніку, а вже після розміщуємо для неї розетки.

Ванна

Ванну кімнату ми запланували таким чином, щоб туди помістився ще душ.  Плитка на підлозі та стіні — ідентична, завдяки чому зберігається цілісна картинка. Акцент на синьому кольорі та лаконічне оформлення продовжують стилістику усієї квартири.

Результат

Нам вдалось втілити усі необхідні технічні та ергономічні рішення у цьому проекті, спланувати простір відповідно до побажань замовників та створити лаконічний дизайн квартири. А ще тепер ми знаємось на фен-шуї 🙂

Поки ця затишна квартира існує лише на візуалізаціях. Як тільки забудовник здасть об’єкт — ми приступаємо до ремонту 💪.

Творчий керівник:

Олександр Гень

Архітекторка:

Наталя Бурко

Дизайнери:

Марія Голубка, Володимир Легкий

Візуалізатор:

Вадим Харчук

PM:

Анна Чередниченко

Схожі проекти