on618.pro-logo

Офіс GlobalLogic у Львові

Коли кожен сантиметр продуманий і працює на благо компанії — скоріш за все, над ним гарно попрацювала команда 1.618 🙂

Завдання

Розробити функціональне планування офісу на 3000 м² у дуже стислі терміни. Створити такий дизайн, який би відповідав оновленому брендбуку і підняв рівень сприйняття компанії на якісно новий рівень.

Рішення

Ми розробили дизайн-проект таким чином, щоби вписати туди обрані забудовником матеріали та закрити всі запити клієнта. Грайливість, кітчивість та “попсові 2000-ні” нам вдалось замінити на дизайн із ненав’язливою палітрою з кількома влучними яскравими акцентами.

Врешті простір отримав більш презентабельний вигляд, а працівникам стало простіше концентруватись на роботі, не відволікаючись на екстравагантний інтер’єр 👌

Труднощі

Так, про них ми також розповідаємо:)

Наша команда взяла цей проект на етапі реконструкції будівлі, однак кошторис ремонтних робіт був уже погоджений із забудовником, а частина матеріалів — уже купленими. Це значно ускладнило роботу і обмежило можливості реалізовувати комплексні дизайн-рішення.

Ми розробляли і затверджували ескізи планування одночасно з процесом будівництва. Бувало таке, що майстри зводили стіни за старими планами швидше, ніж замовник встигав погодити в них зміни.

Викликом стало і створення дизайну: оскільки ядучі, кислотні кольори в інтер’єрі компанія сприймала як невід’ємну частину власного образу, то зробити офіс лаконічним та “неразючим” виявилося завданням не з простих.

Рецепція

Рецепція GlobalLogic гармонійно поєднує у собі три елементи: декоративну панель оранжевого кольору із тонкого листа міді, декоративну штукатурку з імітацією бетону та чорне скло. Таке тріо додає інтер’єру статусності.

 

Кімнату для охорони ми приховали за дзеркальними дверима навпроти настінної карти. Таким чином відвідувачі GL не відчуватимуть суворого нагляду, а охоронець зможе ефективно виконувати свої функції.

Для гостей компанії, які не пройдуть через “розумний вхід” без картки, ми вмонтували в стіну нішу для сидіння. Навіть довге очікування на ній минає приємніше 🙂

Global Logic у Львові вхідна зона

Атріум

Аби не перевантажувати простір зайвими деталями, ми оздобили хол нічною підсвіткою у формі вертикальних вмонтованих у стіни ламп та тих, які звисають зі стелі через усі 4 поверхи будівлі.

Замість класичних перил ми запропонували обшити усі сходи під дерево, адже тоді весь простір був би пронизаний єдиним лейтмотивом. Та в GlobalLogic відклали реалізацію цього рішення, адже забудовник уже придбав звичайні металеві перила 🙁

Дуже сподіваємося, що цей ключовий елемент дизайну офісу зрештою втілять разом із ліфтом 😉

Коридори

Коридор першого поверху ми зонували на дві рівні частини: сіру і білу. У такому виконанні низ здається ширшим і візуально з’являється більше простору. Яскраві акценти біля дверей для зручності: око запам’ятовує місце, асоціюючи його із певним кольором.

Global Logic у Львові інтер'єр коридору

На цьому поверсі розмістили спортзал, тренінг-центр, місце для йоги та різноманітні мультифункціональні приміщення.

А це — дизайн-рішення для коридору на наступному поверсі. Аби ефективно використати широку площу, ми додали сюди місця для зберігання одягу та зони для спілкування чи роботи за межами оупен-спейсу.

Нашим підходом був і залишається принцип: спершу детально пропрацьовані комунікації та функціональність, а тільки потім — дизайн. Таким чином ви завжди знайдете розетку саме там, де вона буде найбільш необхідна 😉

Кофі-поінти

Для зручності працівників і на вимогу замовника ми додали кілька кофі-поінтів. Це місця, де можна спокійно відповісти на дзвінок і поласувати безкоштовним печивом. Поєднання металу та дерева наслідує загальну стилістику офісу, а приглушені спокійні кольори допомагають працівникам відпочити від роботи за горнятком улюбленого напою.

Кухні

На першому і другому поверхах ми розмістили кухні у схожій стилістиці.

Окремі закриті зони додали для того, щоб можна було і попрацювати, і провести нараду,  трішки усамітнитися. Набридло працювати в оупен-спейсі — ласкаво просимо сюди. До речі, стіна, яка позаду, покрита фарбою для малювання крейдою.

Мітінг-руми

Усіх мітінг-румів — понад десяток. Вони відрізняються кольористикою та матеріалами, але загальна стилістика зберігається. Ми намагалися відійти від кольорових кімнат з великою кількістю яскравих елементів, щоби в цих приміщеннях фокус уваги був скерований на ефективну роботу, а не розглядання інтер’єру.

А щоб спинки крісел не оббивали стіни, ми закрили потенційно небезпечну зону дерев’яною панеллю.

Переговорні кімнати

Для тих, хто ностальгуватиме за насиченими кольорами попередніх офісів GlobalLogic, ми створили ці звукоізольовані кімнати для переговорів. Тут є все необхідне для зручного онлайн чи офлайн спілкування — цілковита відсутність ехо.

Досягли ми цього завдяки шару поролону, який у формі маленьких пірамідок забирає будь-яке відбивання звуку. Тому навіть під час скайп-колу складається відчуття спілкування вживу.

Ці кімнати грають на контрасті з усіма іншими приміщеннями офісу та відразу запам’ятовуються.

Результат

Команда 1.618 створила новий функціональний офіс для GlobalLogic, який відповідає дизайну свого часу, допомагає працівникам зосереджуватись на завданнях та пропонує простір для усамітнення і корисного релаксу👍 

Ми впевнені, що саме у таких місцях народжуються інновації!

Творчий керівник

Олександр Гень

Дизайнери:

Оля Сотрута

Архітектори:

Оля Сотрута, Олександр Гень

Візуалізатори:

Альона Качан, Оля Сотрута

PM:

Володимир Литвин

Схожі проекти