on618.pro-logo

Лаконічний дизайн з акцентами для сім’ї на Мечнікова

Двокімнатна квартира з кухнею-студією загальною площею 70м² розташована в новобудові у Львові.

Дизайн кухні в зеленому кольорі

Завдання

Створити мінімалістичний і водночас затишний інтер’єр для сім’ї з донькою. Передбачити закриті шафи для зберігання речей, щоб уникнути безладу. Використати в дизайні меблі, обрані замовниками ще до старту проекту. Залишити місце на стінах та поличках для власних предметів декору.

Рішення

За основу ми взяли світлу кольорову гаму: білий, бежевий, світло-блакитний та лавандовий відтінки. Особливість цих кольорів у тому, що вони не перевантажують мозок і не набридають. А щоб простір не був монотонним, ми додали акценти: яскраві меблі, керамічну плитку та дерево. Матеріали з натурального дерева та штучні з імітацією натуральних текстур ми гармонійно поєднали разом👌

Щоб не перевантажувати простір і допомогти власникам тримати порядок — більшість речей сховали у вмонтованих шафах.

Концепт

За рішенням замовників, планування квартири залишилось від забудовника. Ми ж внесли зміни у зональний поділ помешкання: замість арочного проходу встановили двері у кімнаті-вітальні. Так нам вдалось організувати повноцінну світлу кімнату для доньки, а зону вітальні перенести до кухні.

Коридор

Коридор — головна артерія квартири.

Його ми виконали у світлих тонах, щоб, тільки переступивши поріг, господарі відчували спокій і безпеку. Такий собі білий шум для очей ✨

Залишити цей довгий і достатньо широкий простір без раціонального рішення ми не могли. Тому встановили тут вмістку шафу індивідуального виготовлення зі зручною нішею для сидіння та великим дзеркалом.

Вітальня-кухня

Ви помітили, що слово вітальня ми поставили перед кухнею? Це все тому, що для майбутніх господарів це, в першу чергу, — зона для відпочинку, а вже потім кухня.

Відправна точка в розробці дизайну — диван. На ньому власники посиділи ще до початку роботи над проектом і попросили врахувати його у дизайні. Оббивка дивану із алькантару — екологічно чистого та гіпоалергеного матеріалу, стійкого до забруднень.

Замовники попередили нас, що рідко готують вдома, тож ми запропонували їм “полегшену” кухню без верхніх полиць і духовки, адже ці речі були б для них зайвими.

Зліва від радіаторів ми спроектували гіпсокартонну конструкцію, за якою сховали газовий лічильник та труби з запірними кранами, залишивши до них доступ.

Спальня

Стіну за ліжком ми оздобили декоративними панелями з натуральним шпоном текстури дерева, а три інші покрили світлою матовою фарбою.

У квартирі немає кабінету, тож в кімнаті господарів ми встановили розсувну матову перегородку, яка ефективно зонує простір на робоче місце та спальне. Для матеріалу перегородки навмисно обрали скло, адже тоді об’єм кімнати зберігається, а світло з вікон наповнює усе помешкання без перешкод 👌

Запорукою вдалого мінімалізму в інтер’єрі є влучні акценти, і зручне яскраве крісло для читання виконує цю функцію.

Покриття підлоги з натурального дуба.

 

Дитяча кімната

Для дизайну дитячої ми використали ніжні пастельні кольори, щоб простір був комфортний для дівчинки.

Ця кімната є рекордсменом серед інших: тут найбільше вікон, відкритих полиць, меблів індивідуального виготовлення, а також найбільше дзеркало без рами, яке додає ще більше простору й об’єму цьому невеликому помешканню.

Санвузол та ванна кімната

Основний акцент — яскрава великогабаритна плитка, що переходить з підлоги на стіну та візуально збільшує простір. Стільниця і тумби для раковини, а також полиці у ванній виготовлятимуться на замовлення за кресленнями наших архітекторів.

У туалеті над інсталяцією розташовані приховані полички для зберігання побутової хімії. А круглі дзеркала різного розміру з підсвіткою додають простору легкості та світла.

Результат

Лаконічність у дизайні спонукає до впорядкованості у думках. Мінімум не означає нестачу, адже раціональні рішення тільки звільняють від зайвих витрат, непотребу та переплати в майбутньому.

Ергономічно продумані шафи сім’я використовуватиме не тільки для зберігання рідко вживаних речей, але й для щоденних. Комфортні м’які меблі та улюблені кольори гарантовано підніматимуть настрій та створюватимуть затишок.

А ще — такий інтер’єр точно не набридне.

Творчий керівник:

Олександр Гень

Архітектор:

Ярослав Федина

Дизайнер:

Володимир Легкий

Візуалізатор:

Михайло Алмазов

PM:

Анна Чередниченко

Схожі проекти