on618.pro-logo

Loft cost

Креативний простір з підручних матеріалів

офіс Львів

Завдання

Перетворити трешовий, завалений непотребом цех, який здавався непридатним для роботи та дозвілля, на комфортний лофт, який відповідатиме потребам архітектурно-будівельної компанії. Облаштувати офіс, лекторій, майстерню та зони для відпочинку. Зекономити на матеріалах, але не на якості, адже нове місце має стати другим домом та візитною карткою компанії.

Рішення

Ми віднайшли компроміс між шаленими бажаннями та незначним бюджетом. Повторне використання матеріалів, будівництво другого поверху та постійна робота над вдосконаленням простору – чудові рішення для поставлених задач.

Це не просто ремонт, а процес перетворення закинутого промислового цеху в сучасний лофт, який щодня приносить задоволення людям, які тут працюють.

Передісторія:

Офіс – це місце постійного руху, вдосконалення, спілкування та генерування ідей. Це простір у якому різні люди створюють єдину ціль та в унісон працюють на результат, вкладаючи в нього енергію, натхнення та сили. Виходячи з цього, ми шукали універсальне приміщення, яке сприятиме роботі, в якому можна поселити творчу атмосферу та куди приємно повертатись. Що не менш важливо, ніщо не повинно технічно обмежувати наших задумів. Ми прагнули розпочати із облаштування офісу, лекторію, майстерні, складу та вдосконалюючись самостійно, вдосконалювати його.

Пришвидшити пошуки подібного місця нам допомогли друзі з HAPPY, які запросили подивитися нову локацію лабораторії ресайклінгу Zelenew на території колишнього заводу РЕМА у Львові. Так й розпочалась історія креативного офісу “1,618”.

Далі ми познайомилися з дизайн бюро Hochu Rayu, які надихнули нас приєднатися до створення креативної спільноти молодих підприємців ZAVOД, що формувалась на місці старого радянського заводу.  Дякуємо вам, хлопці!

Процес:

Ми обрали завалене непотребом промислове приміщення площею майже 70 м², яке невдовзі перетворилось на затишне та комфортне місце для роботи, зустрічей та відпочинку.

Лейтмотивом усього ремонту стало повторне використання матеріалів. Із металевого брухту та старих дощок, залишених у приміщенні, ми облаштували другий поверх. Це дозволило збільшити загальну площу на 36 м² та зекономити на вартості оренди.

Перший поверх:

На першому поверсі ми обладнали засклену кімнату для переговорів. Якщо зайдете до нас посеред  тижня, зможете стати свідком як стіни із підсвіткою та підвішеним склом перетворюються в розмальований фліпчарт. Результати брейнштормів легко стираються, не потрібно купувати маркерну дошку, а знайдене на заводі скло отримало друге дихання 😉

В кімнаті для переговорів розмістили круглий стіл, за який вміщається велику команда.  Стільців у нас теж чимало, при чому купувати їх не довелось: це просто відреставрований спадок СРСР 🙂

Звісно, офіс був би не повноцінним без кухні-бару. Зону для обідів облаштовали бетонною стільницею та умивальником, який вмонтували прямо у стіну. Масивна та стильна барна стійка колись була старими, покоцаними дерев’яними балками, які б відправитись, у кращому випадку, на дрова. Але ми їх пошліфували, полакували, з’єднали, змонтували – в результаті отримали чудове місце для обідів чи душевних розмов із колегами за чашкою кави або чаю. Барні стільці, до речі, також результат вторинної переробки. Оновленні меблі вписались у чіткий постіндустріальний стиль інтер’єру та стали нагадуванням, що завжди варто уважно придивлятись до старих матеріалів та, проявляючи фантазію з винахідливістю, – надавати їм друге дихання.

Масивна та стильна барна стійка колись була старими, покоцаними дерев’яними балками, які б відправитись, у кращому випадку, на дрова

З підручних матеріалів вдалося зробити самодільну гірлянду з лампочок. Для цього необхідно запастися кабелем живлення, однаковою кількістю ламп розжарювання та патронів, регуляторами електропотужності, інструментами та парою рук. Світильник-гірлянда вдало доповнить будь-який інтер’єр. В нашому випадку, вона прикрашає барну стійку. Запевняємо, що виглядає це атмосферно та створює святковий настрій навіть посеред робочого дня 🙂

В холі висять полиці зроблені зі старих металевих шаф, а стелажі, які ми знайшли у купі брухту, перетворилися на лаундж-зону під вікном. В старому приміщенні наша команда віднайшла метал, який вдалося використати практично усюди: перила балкону, сходи, другий ярус, тримачі підвісних полиць та столів, стінка на кухні, рами для скла, вішак для одягу, декор. Це далеко не повний список того, як нам вдалося використати матеріал. А в поєднанні з фанерою наша знахідка стала зручним підвіконником-лавкою.

В старому приміщенні наша команда віднайшла метал, який вдалося використати практично усюди

Якщо з’явилась нагода почитати – в офісі є невеличка бібліотека, яка дозволить постійно самовдосконалюватися та черпати новий досвід. До речі, почитати можна й повністю абстрагуючись від “офісної атмосфери”. Для цього у лаунж-зоні розкиданні пуфи та крісла-груші, де завжди можна посидіти з книгою чи просто обдумувати нові рішення та концепти. А щоб позбутися зайвого стресу – облаштували гойдалку, яка до вподоби не тільки нашій команді, але й дітлахам, що приходять у офіс разом із батьками.

В основному холі ми планували розмістити майстерню з інструментами та склад, але згодом виробництво переїхало в сусіднє приміщення, а звільнений простір перетворився у своєрідний лекторій, де з легкістю можна розмістити орієнтовно до 50 людей.

Робоча зона:

Публічні заходи ні в якому разі не заважатимуть роботі, адже у нас є другий поверх. Масивні металеві сходи ведуть до відокремлених робочих зон. Усі столи підвішені над підлогою, що спрощує процес прибирання. Дотримуючись ідеї вторинного виробництва перила і лампи у офісі виконані зі старих металевих труб.

Наш офіс перебуває у стані постійних змін, адже у нас ще багато ідей та задумів щодо вдосконалення його інтер’єру. З ідей-фікс у нас величезний сферичний skype-room, підвішений до стелі, а також перетворення пожежної ями у дворі заводу на відкритий басейн.

Звісно, на цьому наш політ фантазій не завершується і завжди з’являються нові бачення як вдосконалити нашу локацію. Адже ми не тільки дизайнери і архітектори, але й майстри-будівельники, яким властиво завжди обдумувати різноманітні трансформації для навколишнього середовища та втілювати найбожевільніші задуми в реальність. Ми ростемо, а разом з нами розширюється робочий простір, який завжди радо прийме клієнтів та друзів.

Запрошуємо в гості!

творчий керівник:

Олександр Гень

концепт, проектування, дизайн:

Олександр Гень, Оксана Коцюруба

виконроб:

Олександр Гень

майстри:

Богдан Захарків, Андрій Рожило, Євген Федько, Олександр Федько

фото:

Андрій Проскурняк

текст:

Бабич Юлія

Львів

рік

2016

площа

70 (+40) м. кв.

Схожі проекти