on618.pro-logo

Мінімалізм у синьо-сірому: двокімнатна квартира у ЖК “Семицвіт”

Двокімнатна квартира для молодої сім’ї із кішкою загальною площею 58,2м², розташована на вулиці Шевченка у Львові.

Дизайн інтер'єру вітальні

Завдання

Поправити існуюче планування, не вносячи туди кардинальних змін, та розробити затишний і лаконічний дизайн інтер’єру.

Рішення

Замовники прийшли до нас із готовим ескізом планувального рішення. Ми внесли лише незначні зміни, щоб зробити простір більш функціональним. Пара також показала нам свою дошку на Pinterest зі збереженими ідеями для майбутньої оселі, і, враховуючи ці побажання, ми втілювали і поєднували різні елементи дизайну.

Перепланування

Усі зони залишились на своїх місцях. Ми тільки зруйнували стіну між коридором і кухнею-вітальнею, щоб “втопити” її ближче до середини. Цей трюк дозволив нам додати вмістку шафу, а з іншого боку розмістити холодильник.

Коридор

Відкоси біля вхідних дверей ми зрізали під кутом, щоб вони не оббивались. Завдяки збільшенню простору ця, здавалося б, дрібничка дозволила нам розмістити різноманітні комунікації, як от сигналізація чи домофон.

Відкоси біля вхідних дверей ми зрізали під кутом, щоб вони не оббивались. Завдяки збільшенню простору ця, здавалося б, дрібничка дозволила нам розмістити різноманітні комунікації, як от сигналізація чи домофон.

Остання відкрита полиця має секрет: тут є отвір, у який проходить кішка до свого лотка.

Кухня-вітальня

Верхні полички та нижні шафи виконані з плити ДСП та заламіновані під дерево. Цей а-ля дерев’яний лейтмотив простежується в усьому домі і створює цілісну картину. Мінімалістична плитка з орнаментом — для лаконічного акценту 👌

Майже кожен сантиметр кухні продуманий і спроектований. Наприклад, у високих шафах поблизу входу заховані усі комунікації, а в кутку біля мийки ми сховали фільтр для питної води.

Через відносно малий кут кухні розмістити там холодильник було б нераціональним рішенням. Тому ми вирішили винести його за межі кухонної стінки. А щоб він не вибивався із дизайну вітальні, ми використали прихований монтаж з меблевими дверима.

Особливістю кухонної зони є відсутність обіднього столу. Аби вирішити проблему зі зручним місцем для трапези, ми продовжили стільницю зі штучного каменю дерев’яним елементом, що нагадує барну стійку. Пара високих стільців збоку — і питання сімейного обіду зняте 👍

інтер'єр кухні

За проханням замовників у квартирі вдсутні штори. Красиві панорамні вікна ми доповнили щільними жалюзями.

Журнальний столик та зручний диван у сіро-синій гамі доповнюють стилістику інтер’єру. Тут сім’я зможе проводити затишні вечори з видом на місто та горнятком улюбленого напою. Про пухнасту мешканку квартири ми також не забули — збоку розмістили для кішки зручну нішу з підвісними поличками.

Дизайну залу

Зі свого попереднього помешкання пара бажала взяти лише програвач для платівок. Для нього ми передбачили місце під телевізором. До речі, уся конструкція над і під ним — шафи для зберігання речей.

Дизайн кухні і вітальніСпальня

У цій невеликій затишній кімнатці можна помістити що завгодно! Шафа прихованого монтажу та світлі полички над ліжком легко дозволять це зробити.

Довгу вертикальну батарею ми запропонували як цікавий елемент інтер’єру. Але крім цього, у неї є інша важлива функція — майстерно видовжувати простір і піднімати стелю. Чудове  доповнення до панорамних вікон, еге ж? 😉

Підлога — паркетна дубова дошка. З обох сторін ліжка передбачені розетки для основного та додаткового світла. Ліворуч від ліжка розмістили компактний макіяжний столик з довгим  дзеркалом та зручним пуфом.

Знайти на візуалізаціях плінтус — завдання не з простих, адже ми вмонтували його у стіни так, що він геть непомітний 👌

“Чому ж тоді не відмовитися від плінтуса взагалі?” – запитаєте ви. Ну по перше-під час прибирання підлоги не пошкодяться стіни. По друге – плінтус приховує невеликий “деформаційний шов”, який дозволяє паркетній дошці “гуляти” і розширюватися, не вздуваючись, та стискатися від зміни температур.

Кабінет-Gameroom

Дверей до цієї кімнати немає, тож цю зону можна вважати спільною.  Це місце для роботи та відпочинку.  Щоб ефективно зонувати простір, ми використали яскравий синьо-сірий акцент у дизайні однієї частини кімнати та світлі кольори для іншої.

Паркетна дошка та сама, що й у вітальні. Телевізор з усіх сторін оточений шафками, де можна зберігати необхідні для ігор речі.  А під столом — висувні горизонтальні шухляди для робочого приладдя.

Ванна

Стіни ми покрили фарбою глибокого сіро-блакитного відтінку, який створює атмосферу спокою та релаксу. Орнаментована плитка під ванною і на стіні — для влучного акценту. Пральну машинку ми заховали у шафку праворуч від умивальника, і нанесли те ж покриття ДСП під дерево, що використовували в інших зонах.

А зараз уважно придивіться до дзеркала: воно поділене на частинки, кожна з яких приховує за собою полиці 👌

Санвузол

Вбиральню ми облаштували у тій же стилістиці, що і ванну кімнату. Тут та сама плитка, фарба на стінах і точно така ж оббивка ДСП.

Над інсталяцією, яка тримає унітаз, розміщені закриті та одна відкрита полиці. Тут можна тримати усі миючі засоби. Скляна перегородка для душу не перевантажує простір і додає маленькому приміщенню легкості.

Результат

Врешті, ми створили функціональний простір у єдиній сіро-синій гамі без зайвих деталей інтер’єру та надто яскравих елементів. Квартира, у яку хочеться повертатися після продуктивних робочих буднів та наповнюватися силою і натхненням щосекунди 💙

Творчий керівник:

Олександр Гень

Архітектори:

Анастасія Дерешівська, Ксенія Сольська

Дизайнери:

Анастасія Дерешівська, Володимир Легкий

Візуалізатор:

Вадим Харчук

PM:

Ання Чередниченко