on618.pro-logo

Дизайн офісу компанії Dev-Pro у Харкові

Комфортний простір для роботи та відпочинку

кухня в ІТ-офісі

Завдання

Створити для IT компанії комфортний офісний простір у приміщення загальною площею 1214 м.кв, що розташоване на другому поверсі багатоповерхівки у м. Харкові. Розмістити максимальну кількість робочих місць і раціонально поєднати їх із зонами для відпочинку та навчання. Виконати дизайн інтер’єру у бренд-стилістиці компанії.

Рішення

Більшість задач, пов’язаних з комфортними умовами праці, були втілені ще на стадії планувальних рішень.

 

Ми накреслили та обговорили не один ескіз, перш ніж вийшли на фінальне рішення, що повністю задовільнило бажання стейкхолдерів.

 

Офісний простір поділений на функціональні зони. Зона рецепції поєднана із зоною очікування, де у зручному кріслі можна працювати за ноутбуком, або читати книгу із міні-бібліотеки. Простір лаконічний і не перевантажений деталями.

Робочі зони

Відштовхуючись від загальної кількості робочих місць, ми прийняли рішення розмістити їх по периметру будівлі. Це дозволило на максимум використати природне освітлення.

Жалюзі та ролети на вікнах захищають приміщення від перегріву.

З південної сторони офісу робочі столи розташовані перпендикулярно до лінії вікон, що мінімізує можливість потрапляння яскравих бліків на монітори. Брак освітлення в темних ділянках компенсується опуском світильників ближче до робочих поверхонь.

Використання модульних меблів дозволило розділити простір на робочі блоки, не використовуючи перегородки.

Також ми подбали про те, щоб було зручно працювати як окремо, так і в групах. Тому поділили офіс на декілька мітінг-румів, переговорних та конференц-кімнат різної площі.

Ми вмонтували скляні перегородки між мітінг-румами та встановили напівпрозорі двері. Це візуально розширило коридори та зробило їх просторими. А ще світлом наповнились навіть ті куточки офісу, де відсутні вікна.

 

Зона для роботи та відпочинку

Основна фішка проекту – велика поліфункціональна зона, в якій поєднані кухня, зона відпочинку та коворкінг. Тут можна влаштовувати цікаві івенти: майстер-класи, лекції та вечірки 🙂

Розташування санітарних зон та кухні обумовлено місцями підведення існуючих комунікацій. Окрім перегородок з гіпсокартону, ми додатково відокремили ці зони від робочих кладовими та шафами. І таким чином створили додатковий шумобарєр.

Основний білий колір в інтер’єрі ми розбавили сірим та темно-лазурним кольорами. Матеріали – легкі у прибиранні та зносостійкі.

У результаті, ми створили простір, що надихає на створення успішних проектів. А ще – на розмови та відпочинок за поїданням піцци 🙂

рік:

2018

площа:

1214 м.кв.

архітектори:

Марія Голубка, Олександр Гень

дизайнер:

Оля Сотрута

візуалізатор:

Михайло Алмазов

творчий керівник:

Олександр Гень

менеджер проекту:

Ксенія Іщук, Андрій Рожило

Схожі проекти