on618.pro-logo

Seven shades of blue and grey: інтер’єр у скандинавському стилі для молодої сім’ї

Чотирикімнатна квартира з лоджією та балконом загальною площею 115м².

Завдання

Розробити функціональний, впорядкований, та водночас не нудний дизайн. Використати в інтер’єрі синьо-блакитні кольори. Передбачити місткі шафи для зберігання речей. Для зручності відокремити робочі та відпочинкові зони.

Рішення

Інтер’єр квартири ми спробували наблизити до скандинавського стилю. Його фундамент — світлі кольори, натуральне дерево та природні текстури.

Основний колір — білий — гармонійно поєднується із різними відтінками синього, бежевого, коричневого та навіть контрастного графітового. Затишок оселі створюють м’які меблі та легкий текстиль. А завдяки різному освітленню в домі можна змінювати атмосферу від яскравої робочої до приглушеної інтимної.

Перепланування

Дитячу та ванну кімнату процес перепланування минув. Кабінет і спальня зазнали лише незначних змін. А от вхідна зона та кухня-вітальня змінилися істотно.

Щоб уникнути довгого і незручного коридору, ми зруйнували стіну між ним та вітальнею. А зміщення стіни між кабінетом і вітальнею додало простору основній кімнаті в домі.

Санвузол біля вхідних дверей спланували таким чином, щоб організувати комору для кухні. Вхід до неї заховали у пенал із вмонтованими духовкою та холодильником. Так ми відмовились від повноцінних дверей, і в кухні з’явилася таємна комора.

Коридор

Тут використані великі дзеркала, вертикальні рейки зі світлого дерева та лінійні підсвітки, щоб надати простору, об’єму та форми. За допомогою темніших кольорів на стінах і стелі та плитки, що імітує бетон, ми візуально відділили вхідну зону від вітальні.

Дзеркальні двері приховують санвузол для гостей та котика, суміщений із пральнею. У шафі над інсталяцією ми передбачили місце для бойлера. Його можна використовувати замість газового котла для нагріву води, щоб зекономити.

Pantone 2020 для кухні-вітальні

Стилістика кухні виконана у світлих тонах з яскравими акцентами: плитка з орнаментом, синій диван та кольоровий текстиль, сіро-блакитний фасад та контрастні темні світильники. Кухня, пенал із вмонтованою технікою та острів — індивідуального виготовлення.

Замість традиційного кухонного фартуха з керамічної плитки ми запропонували дерев’яні розсувні панелі, за якими розмістили полички.  Провернути такий фокус нас змусила залізобетонна стіна і газові труби з лічильником позаду кухні.

Оскільки вмістити у стіні необхідні комунікації було неможливо, а зменшувати корисний об’єм полиць не хотілося — ми застосували таке рішення:

Стільницю кухні відсунули від стіни, і таким чином з’явились зручні полиці, сховався котел та помістилось усе обладнання 👌

Завдання дивану у відпочинковій зоні — відділити вітальню від кухні.  Позаду нього — обідній стіл, який з легкістю можна розмістити у центрі вітальні для сімейних святкувань.

Килим з геометричним малюнком грамотно перебирає на себе акцент і доповнює загальний стиль інтер’єру.

Для освітлення ми використали трекові світильники, LED-стрічки та центральну люстру. Це допомагає створити бажану атмосферу в домі. А напівкруглий кут шафи повторює симетрію стіни навпроти та врівноважує цим простір.

Спальня

Кімната господарів квартири — гарний приклад скандинавського стилю в інтер’єрі. Світла колірна гама, натуральні матеріали, затишний декор, прості та зручні меблі закохують у себе з першого погляду!

Декоративне панно над ліжком перекликається із паркетом на підлозі. Зручне крісло влучно вписалось у дизайн, хоча переїхало сюди із попереднього помешкання.

Зверніть також увагу на шафу-купе: вона геть не примітна, але місця всередині неї — хоч відбавляй!

Затишок створюють шовкові штори, м’яка лінійна підсвітка стелі та нічна підсвітка підлоги по периметру шафи і ліжка. Для зручності усі вимикачі до світильників ми продублювали: їх можна знайти і при вході у спальню і по обидва боки від ліжка.

Дитяча кімната

Одразу видно, що ця кімната належатиме маленькій принцесі 👼

Родзинкою дитячої є ліжко індивідуального виготовлення. Воно — втілення не лише милоти, а ще й функціональності: з часом низ можна перетворити у повноцінне односпальне ліжко або зовсім прибрати його і для сну використовувати верхній ярус.

Другий варіант додасть кімнаті додатковий простір. Наприклад, в арці на місці ліжка можна буде облаштувати м’яку нішу для читання чи посиденьок з друзями.

Підлога коркова, м’яка та екологічна. Лампи у формі повітряних куль надихатимуть на мрії і нові відкриття. А на місці комоду згодом можна встановити робочий стіл, для якого там заздалегідь передбачені розетки.

Кабінет – Gameroom

Кольорова гама кімнати побудована на контрасті. Світла паркетна дошка врівноважує синьо-сірі диван і стіну. Темний паркет на стіні візуально відділяє робочу зону від ігрової. Щоби зменшити небажані бліки на екрані та регулювати освітлення у кімнаті, ми встановили на вікнах штори-плісе.

Також на прохання замовників спроектували ще одну непримітну, але дуже вмістку шафу для зберігання різного роду спорядження.

Ванна кімната

Для ванної ми обрали спокійну біло-бірюзову гаму, щоб інші кольорові акценти не відволікали від релаксу та мрій про узбережжя 🙂

Світле дерево, плетені корзини та м’який текстиль створюють затишок. Ширму для ванни із матового скла виготовили на замовлення. А мінімалістичні полоси на керамічній плитці нагадують хвилі океану та освіжають простір.

Результат

Врешті молода сім’я отримала функціональне та комфортне помешкання з елементами скандинавського стилю. Поєднання білого (основного) кольору з улюбленими сімейними, кілька влучних яскравих акцентів у меблях і текстилі зробили простір затишним, легким та водночас не нудним, а контрастним.

Творчий керівник:

Олександр Гень

Архітекторка:

Анастасія Дерешівська

Дизайнери:

Анастасія Дерешівська, Володимир Легкий

Візуалізатор:

Вадим Харчук

PM:

Анна Чередниченко

Схожі проекти