on618.pro-logo

White atmosphere: дизайн інтер’єру для мами і творчої донечки

Двокімнатна квартира для мами з дитиною та домашніми улюбленцями розташована на 7-му поверсі новобудови у Львові. Загальна площа — 68м².

Завдання

Перепланувати квартиру таким чином, щоб організувати зручну кухню-вітальню. У дизайні використати максимум природних і тактильних елементів. Передбачити місце для дитячого хобі — малювання.

Рішення

Перепланування

В маленьку кухню не поміщався диван із телевізором, тож ми скосили стіну, суміжну зі спальнею. Така хитрість утворила додаткову зону для вітальні та відкрила до неї доступ природного світла. Спальня натомість не постраждала — оскільки вона має гардероб, то її часткове зменшення не викликало труднощів.

Власниця не хотіла підвіконня у кухні, тож ми знесли його, а натомість поставили ще одне велике вікно, що жодним чином не повпливало на фасад будинку. Тепер крізь цю пару панорамних вікон можна потрапити на балкон.

Коридор

Відкос біля вхідних дверей ми скосили у практичних цілях —  завдяки цьому трюку утворюється зручне місце для комунікацій (сигналізація, домофон, вимикачі).

Праворуч від дверей вбудована м’яка ніша, де можна залишити сумку та зручно перевзутися сидячи. А якщо з часом речей в домі з’явиться більше, ніж може вмістити ця велика шафа-купе — допоможуть приховані полиці за дзеркалом! Так, там ще одна шафа, а дзеркало є дверима до неї.

Квартира одним контуром вистелена паркетом. Він використаний усюди, крім санвузла та балкону. Ці дві зони, натомість, можуть похвалитися теплою підлогою 🙂

Кухня-вітальня

Тут дует білого кольору і дерева заграв на повну потужність!

Для більшої динаміки його розбавляють сині акценти у дивані, радіаторі та кухонному фартусі. Духову та мікрохвильову печі ми помістили разом: це і зручно в побуті, і стильно виглядає. Над ними — захований газовий котел. Праворуч вмонтований холодильник. Для кухонної техніки ми передбачили окрему нішу з розетками на робочій поверхні столу, яка заглиблюється в стіну і не заважатиме.

Основне трекове освітлення поєднане із локальним: підвісні світильники над столом і функціональна підсвітка робочої поверхні. Їхній мікс або чергування дозволяє завжди створювати потрібну атмосферу.

Поруч із диваном поставили журнальний столик. Оскільки це прохід і зона руху, то розмір обрали для нього невеликий. Та попри свою мініатюрність, він доповнює загальний інтер’єр і слугує функціональною підставкою для книжки, планера, журналів або ж горнятка чаю.

Спальня

У цій кімнаті навіть око найбільшого мінімаліста не буде сіпатись, адже тут цілковита гармонія найнеобхідніших речей 👌

Наявність гардеробу закрила потребу у шафі, тож в кімнаті, навіть зменшеній після перепланування, місця вдосталь.

Для макіяжного столику ми передбачили розетку, щоб фарбуватись у темні ранки було комфортніше 😉

Стелю не доводили до кінця стіни, аби у вільній ніші заховати стельовий карниз. Це додало ще більше акуратності спальні — тепер штори ніби спадають зі стелі, а зона кріплення непомітна. По всій підлозі використали плінтус прихованого монтажу: він йде врівень зі стіною і зливається з паркетом.

Ванна

Ми — не прихильники емальованої плитки із двох причин: якісна є дорогою, а дешевші варіанти вкрай не надійні: з часом емаль стирається у місцях з найбільшим рухом і зовнішній вигляд плитки псується. Тож для цієї зони ми використали керамогранітну плитку.

І хоча на перший погляд може здатися, що плитка на цій підлозі — малюнок, насправді ж, це звичайне поєднання великих білих та менших чорних квадратиків.

Оскільки в усій квартирі присутні графічні темні елементи, сушку ми вирішили зробити чорною. Тим паче, звична біла сильно виділялась би на фоні дерева.

Прозора перегородка до душу складається для зручності. А під ванною ми передбачили місце для зберігання брудних речей — альтернатива кошику для білизни. Під накладним умивальником розмістили вмісткі шафки для зберігання побутової хімії 👌

Дитяча

В кімнаті донечки білий колір розбавляє ледь помітне рожеве вкраплення: дверці у столику, комоді та пледик. Комод і стіл — індивідуального виготовлення за кресленнями наших архітекторів. Підвісне крісло-карусель додає приміщенню легкості і надихає на мрії. А завдяки надійному кріпленню у стелі дівчинка зможе гойдатись у ньому ще доволі довго 👌

Головна особливість дитячої — стіни, на яких можна малювати, адже вони покриті маркерною фарбою! Уся кімната —  ніби величезні ватмани, які щодня можуть виглядати по-різному ✨

Дитина в захваті, і мама щаслива.

А це значить, що наша робота виконана 🙂

Творчий керівник:

Олександр Гень

Архітектор:

Анастасія Дерешівська

Дизайнер:

Анастасія Дерешівська

Візуалізатор:

Анастасія Дерешівська

PM:

Андрій Рожило

Схожі проекти